February 2008

The Green500 list : [ html ] [ xls ] [ csv ]

Alternative Views:

  • Measured -- [ html ] [ xls ] [ csv ]
    • ranking only systems where
      measured power is available
  • Peak -- [ html ] [ xls ] [ csv ]
    • ranking all systems by their
      estimated peak power

Listed below are the Green500's Top 10 most energy-efficient supercomputers in the world as of February 2008. Please see the sidebar to the right for the complete February 2008 Green500 list in both online and offline viewing formats.

As actual consumed power can be much less than peak power, we explicitly note which form of power was used to rank the system and encourage all system stakeholders to report measured power -- systems where peak power is used are shown in "gray", while systems where measured power is used are shown in "black".

Green500 Rank MFLOPS/W Site* Computer* Total Power (kW) TOP500 Rank*
1 357.23 Science and Technology Facilities Council - Daresbury Laboratory Blue Gene/P Solution 31.10 121
2 352.25 Max-Planck-Gesellschaft MPI/IPP Blue Gene/P Solution 62.20 40
3 346.95 IBM - Rochester Blue Gene/P Solution 124.40 24
4 336.21 Forschungszentrum Juelich (FZJ) Blue Gene/P Solution 497.60 2
5 310.93 Oak Ridge National Laboratory Blue Gene/P Solution 70.47 41
6 210.56 Harvard University eServer Blue Gene Solution 44.80 170
7 210.56 High Energy Accelerator Research Organization /KEK eServer Blue Gene Solution 44.80 171
8 210.56 IBM - Almaden Research Center eServer Blue Gene Solution 44.80 172
9 210.56 IBM Research eServer Blue Gene Solution 44.80 173
10 210.56 IBM Thomas J. Watson Research Center eServer Blue Gene Solution 44.80 174

* Data source: http://www.top500.org